e
Banner

Etiketler: hava kargo



İstanbul Yeni Havalimanı hava kargoda çarpan etkisi yaratacak


Yayın: 25-05-2018
Kategori: Havayolu

2017’de Türkiye’nin hava kargoda %21,6 oranında bir artışla dünya artış ortalaması olan %7.9’un çok üzerinde büyüme başarısı gösterdiğini vurgulayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, yeni havalimanı ile İstanbul’un hava ulaşımında dünyanın en önemli transit merkezlerinden biri haline geleceğini, Türkiye’nin de dünya hava kargo pazarından aldığı payın artacağını söyledi. 




Pan Lojistik’ten hava kargoda süper çözümler


Yayın: 25-05-2018
Kategori: Lojistik

Pan Lojistik, hava kargo taşımacılığında  geliştirdiği “Pan Flash” ürünüyle dünyanın her köşesine, “Sameday” ürünüyle de tüm Avrupa’ya aynı gün içinde kapıdan – havalimanına ve kapıdan - kapıya teslimat hizmeti sunuyor. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bu iki ürünün hızlı ancak maliyet odaklı hava kargo taşıma hizmetleri konusundaki haklı iddialarını desteklediğini söylüyor. 




Turkish Cargo, QEP Akreditasyon ağını genişletiyor


Yayın: 01-06-2018
Kategori: Havayolu

Dünyanın 121 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, ilaç taşımacılığı konusunda vermiş olduğu hizmet çeşitliliğinin bir kalite göstergesi niteliğinde olan QEP (Kalifiye Envirotainer Tedarikçileri) akreditasyonu almaya devam ediyor.




HAVA KARGO ve POSTA GÜVENLİĞİ TALİMATI



Mehmet Özal / UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı




Çin hava kargo pazarı küçülürken, Turkish Cargo büyümesini sürdürdü


Yayın: 13-08-2018
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, küresel hava kargo taşımacılığı veri hizmeti sağlayıcısı WorldACD verilerine göre, Ocak - Mayıs ayları arasında Çin’de ,7 lik bir büyüme kaydetti. Turkish Cargo’nun yükselen ivmesini sürdürdüğü zaman aralığında Çin hava kargo pazarında ise küçülme yaşandı.




Turkish Cargo, ABD'den at taşıdı


Yayın: 21-01-2019
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, 14 Ocak'ta gerçekleştirilen iki farklı özel kargo operasyonu ile toplam 17 atı başarılı ve güvenli bir şekilde İstanbul ve Dubai’ye taşıdı.




UMT havayoluyla mikro ihracat yapacak


Yayın: 21-01-2019
Kategori: Lojistik

Hava kargo ve gümrükleme hizmetlerindeki tecrübesiyle Türk ihracatçısının Birleşik Devletler Topluluğu ve Rusya’da en güçlü lojistik partnerlerinden UMT, yeni ürünüyle yük taşıma potansiyelini daha da arttırmayı hedefliyor. Ticaret Bakanlığı’na havayoluyla hızlı kargo taşımacılığı yetki belgesi almak için başvuru yaptıklarını belirten UMT Uluslararası Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Gadir Hüseynov, belgeyi alır almaz mikro ihracat yapmaya başlayacaklarını söylüyor. 




İstanbul Havalimanı’ndaki ilk yüklemeye ATA Freight imza attı


Yayın: 20-03-2019
Kategori: Havayolu
Etiketler: ata freight hava kargo

İstanbul Havalimanı’ndaki ilk hava kargo yüklemesi ATA Freight tarafından yapıldı. 5 bin 234 kg’lık tekstil yükünden oluşan kargo, İstanbul’dan Bangladeş’in başkenti Dakka’ya gönderildi. 




DHL sektörde bir ilki gerçekleştirdi


Yayın: 17-09-2019
Kategori: Havayolu
Etiketler: dhl hava kargo

DHL Express, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen, şirketlere gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar getiren, uluslararası geçerliliğe sahip “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası”na sahip ilk uluslararası hızlı hava taşımacılığı şirketi oldu.




DHL Express filosuna 6 Boeing 777 kargo uçağı ekledi


Yayın: 25-02-2020
Kategori: Havayolu

Uzun mesafe uçuş filosunu yenileyerek kıtalararası ağını güçlendiren DHL, en son teknolojiyle üretilmiş 6 yeni uçağı filosuna kattı. Yeni uçaklar aynı zamanda grubun karbon ayak izini iyileştirme hedefine de hizmet ediyor.  Uçaklardan ilki olan 777F tipi kargo uçağı, Cincinnati’deki operasyon merkezine ulaştı.